Spreker

Mag ik jullie aandacht?

Kleding en kleur zijn het ideale communicatie middel om te laten zien waar je voor staat. Natuurlijk wil je beoordeeld worden op je kwaliteiten en daarom is het zo belangrijk om een kloppend totaalplaatje te hebben. Ben je vooral sociaal en betrokken? Dan is een zwart pak met een wit overhemd geen goed idee, aangezien dit erg formeel en afstandelijk overkomt. 

Als werkgever kun jij je bewust zijn van je uiterlijke presentatie en de boodschap die jij wil overbrengen. Maar zijn je werknemers dat ook? 

Helaas is dat vaak niet zo. Ik zie vaak op kantoren dat werknemers zich te casual kleden, omdat zij zich totaal niet bewust zijn dat hun kleding veel vertelt over hun binnenwereld en afbreuk doet aan hun kwaliteiten. Doordat het totaalplaatje niet klopt zal een klant eerder afgeleid zijn, eerder wantrouwend zijn en zich niet volledig richten op de inhoud van een gesprek.

“Ik laat jouw werknemer het belang van een juiste uiterlijke presentatie inzien. Dat is niet alleen in jouw voordeel, maar ook in dat van hem of haar”
Marloes
Your Imago Coach

Ik ervaar dat werkgevers het lastig vinden om hun werknemers te wijzen op hun uiterlijke verschijning van hun werknemers. Bang voor een verstoring in hun arbeidsrelatie. Maar zij beseffen vaak wel hoe belangrijk het is voor het bedrijf dat een werknemer een kledingoutfit draagt die past bij de bedrijfscultuur. Zij zijn immers het visitekaartje van het bedrijf. 

Een mooie manier om dit probleem te tackelen is om mij in te huren als spreker. Met mijn ervaring in de zakelijke dienstverlening ken ik de cultuur en weet precies de vinger op de zere plek te leggen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijgt mijn presentatie een herkenbare lading. 

Mijn verhaal zal meer bewustwording in het belang van een juiste uiterlijke presentatie creëren bij jouw werknemers. 

Neem voor meer informatie gerust contact met mij op.